Marjo Leinonen & The Bublicans

Blues- ja rocklaulaja Marjo Leinonen on yksi legendaarisimmista suomalaisista juurimusiikkiartisteista. Nuorempana häntä kutsuttiin usein Suomen Janis Jopliniksi, mikä on määrittänyt hänen imagoaan vahvasti siitä lähtien.

Leinosen ura alkoi suositun suomalaisyhtyeen The Ballsin laulajana 1980-luvun lopussa. Bändi soitti jyrkkää bluesrockia ja rhythm’n’bluesia. Yhtye julkaisi viimeisen albuminsa Skinny Dipping vuonna 2001. Leinonen on esiintynyt myös useissa erilaisissa kokoonpanoissa, jotka koostuvat tyypillisesti maineikkaista, vanhan koulukunnan groove- ja rockmuusikoista.
Roots-tyylinen blues, rhythm’n’blues, rock ja soul ovat olleet Marjo Leinosen musiikin ytimessä vaihtelevin painotuksin kokoonpanosta riippuen. Hänen rikoskumppaninsa on vuosien varrella ollut mm. rumpali Sami “Sande” Vettenranta (The Bad Ass Brass Band, Knucklebone Oscar & The Shangri-La Rubies).

Monilla rintamilla pyöriminen ei estänyt Leinosta käynnistämästä uutta projektia nimeltään The BubliCans. Tässä kokoonpanossa häntä ja Vettenrantaa säestävät pianisti Risto Kumpulainen (Knucklebone Oscar & The Shangri-La Rubies) ja kitaristi Petri Kautto (Bad Ass Brass Band). Tämän kokoonpanon ensimmäisillä singleillä ”New York Times” (2018) ja ”No More Crying (feat. Jimi Tenor) / Treat Yourself Right” (2019) yhtye yhdistää neo soulin, jazzin ja uuden grooven äänimaisemat perinteiseen souliin, ja bluessoundistaan Leinonen tunnetaan. Jälkimmäinen single julkaistiin Jimi Tenorin ylläpitämällä Ronet Records -levymerkillä. Levy-yhtiö Playground Music julkaisi Marjo Leinosen & the BubliCansin debyyttialbumin “Holy Roller” keväällä 2023.

Ennen kaikkea Leinonen tunnetaan karismaattisena ja lumoavana live-esiintyjänä, jonka esitykset ovat groovaavia, viihdyttäviä ja usein täynnä kuohuvaa energiaa. Hän on työskennellyt sekä lavalla että studiossa yhdessä lukuisten suomalaisten artistien, kuten funk-bändi Eternal Erectionin, räppäri Asan sekä rockjulkkisten, kuten J. Karjalaisen, Ismo Alangon ja Maija Vilkkumaan kanssa. Vaikka suuret keikkapaikat eivät ole Marjolle vieraita, hän nauttii esiintymisestä myös pienissä intiimeissä paikoissa, joten Ankkurissa on luvassa juureva, mutta lämminhenkinen tapahtuma Marjo & The Bublicansin seurassa.

AIKA JA PAIKKA

Perjantai klo: 00:15-01:30

Merihovi


SOME


OSTA LIPUT